ГоловнаСвіт

У сутичках між бойовиками РПК і турецькими силовиками загинули 12 людей

Напруженість між бойовиками РПК і турецькими силовиками зберігається з липня.

У сутичках між бойовиками РПК і турецькими силовиками загинули 12 людей
Турецкие солдаты
Фото: EPA/UPG

Троє турецьких поліцейських загинули в результаті підриву їх бронеавтомобіля бойовиками забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (РПК).

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела в турецьких силах безпеки.

Ще один поліцейський отримав серйозне поранення при вибуху в провінції Мардін на південному сході Туреччини. У зв'язку з цим інцидентом поліція встановила контрольно-пропускні пункти по всій окрузі.

За даними співрозмовників агентства, турецькі силовики у свою чергу ліквідували дев`ять бойовиків РБК. Трьох із них було вбито при спробі проникнути на військову базу в районі переважно курдського міста Перварі в провінції Сіїрт на південному сході Туреччини, ще шестеро було ліквідовано турецькими командос у районі Ерух в тій самій провінції.

Відносини між забороненою в Туреччині "Робітничою партією Курдистану" (РПК) і Туреччиною різко загострилися після теракту в місті Суруч 20 липня, коли загинули 32 людини, переважно курди. Бійці РПК звинуватили турецьку владу в пособництві ісламістам. З 24 липня ВПС Туреччини почали завдавати удари по позиціях РПК на півночі Іраку. За даними державних ЗМІ, з моменту початку операції турецьким військам вдалося ліквідувати близько 900 курдських радикалів.

У 2013 році Анкара і "Робітнича партія Курдистану" уклали угоду про припинення вогню. Цьому передувало збройне повстання РПК, що тривало з 1984 року. Жертвами конфлікту стали понад 40 тис. осіб. РПК вимагає створення курдської автономії у складі Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram