ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Спікер Держдуми зажадав зняти санкції з російських депутатів

Наришкін назвав санкції, введені через агресію РФ, "наступом на цінності парламентської демократії"

Спікер Держдуми зажадав зняти санкції з російських депутатів
Нарышкин
Фото: er.ru

Спікер Держдуми Сергій Наришкін назвав санкції щодо російських парламентарів "проявом політичної безсоромності".

Про це він заявив під час Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка відкрилася 15 вересня в Улан-Баторі, передає "Дождь".

"Ми оцінюємо це як неприпустимі дії як наступ на цінності парламентської демократії, і такого не повинно з'являтися, бо це прояв політичної безсоромності та ігнорування відкритого міжнародного діалогу", - заявив Наришкін.

Вранці спікер Держдуми зустрівся з головою ПА ОБСЄ Ілккою Канерва і обговорив з ним ситуацію на сході України і перспективи зняття санкцій щодо депутатів.

Спікер Держдуми звинуватив Україну в "мирній анексії" Криму

"Я вніс на майданчик ПА ОБСЄ проект резолюції, що забороняє будь-які санкції щодо парламентарів, і розраховую, що найближчим часом резолюцію розгляне і ухвалить парламентська асамблея", - пояснив Наришкін.

Російська делегація у липні відмовилася від участі в літній сесії ПА ОБСЄ у Хельсінкі через рішення фінської влади про відмову у в'їзді політикам, які потрапили під європейські санкції, насамперед, самому Наришкіну. Наприкінці серпня аналогічний інцидент стався з главою Ради Федерації Валентиною Матвієнко, якій видали обмежену візу для поїздки в США.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ. 14 вересня ЄС продовжив санкції проти Росії до березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram