ГоловнаСвіт

У Таджикистані ліквідували бунтівного генерала

Разом з бунтівним таджицьким генералом вбили кількох його прихильників

У Таджикистані ліквідували бунтівного генерала
Архив
Фото: EPA/UPG

Під час спеціальної операції в Таджикистані ліквідовано колишнього заступника міністра оборони республіки Абдухаліма Назарзоду.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на власні джерела у силових структурах країни.

За даними агентства, разом із бунтівним генералом вбито кількох його прихильників.

Раніше повідомлялося, що у сутичці в Рамітській ущелині під Душанбе вбили командира спецпідрозділу "Альфа" Держкомітету з національної безпеки Таджикистану Рустама Амакаєва. У тому ж бою загинув ще один співробітник "Альфи" і два омонівці.

Від початку вересня у Таджикистані триває спецоперація урядових силових структур проти прихильників Назарзоди. Влада стверджує, що 4 вересня його прихильники здійснили збройний напад на будівлі ОВС у передмісті столиці Вахдаті і центральний апарат міноборони, після чого зникли у Рамітській ущелині, що знаходиться за 50 кілометрів від Душанбе. Того ж дня Назарзоду відправили у відставку з поста заступника міністра оборони.

Сам генерал назвав атаки на об'єкти силових відомств провокацією влади, метою якої була дискредитація прихильників Об'єднаної таджицької опозиції та її остаточне придушення.

Під час спецоперації кілька десятків прихильників Назарзоди ліквідували, ще кілька десятків затримали. З'являлися повідомлення про загибель самого генерала, проте згодом секретар Ради Безпеки Таджикистану Абдурахім Кахарі підкреслював, що Назарзоду не ліквідували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram