ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Лівані назвали відсоток бойовиків серед мігрантів

За словами ліванського міністра, два мігранти з кожної сотні - фанатичні і активні прихильники ІД

У Лівані назвали відсоток бойовиків серед мігрантів
Беженцы в Мюнхене, Германия (архив)
Фото: EPA/UPG

Міністр освіти Лівану Еліас Боу Сааб (Elias Bou Saab) попередив британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона про присутність бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) серед сирійських біженців, які прибувають до Європи.

Про це повідомляє The Daily Mail. Наразі Кемерон перебуває у Бейруті з візитом.

За словами ліванського міністра, в середньому два мігранти з кожної сотні - фанатичні і активні прихильники ІД. Як розповів Боу Сааб, бойовики ІД проводять вербування у таборах біженців і школах, залучаючи на свою сторону не тільки дорослих, але й дітей.

"Люди в таборах живуть без надії, без роботи, без освіти, - пояснив чиновник. - Вони досить бідні, і їх легко завербувати. Діти не ходили до школи по три-чотири роки, це втрачене покоління". Як зазначив міністр, новобранці потім проходять спеціальну підготовку на тренувальних базах ісламістів і під прикриттям їх засилають у ЄС, щоб здійснювати там теракти.

Через нестабільну ситуацію у країнах Північної Африки та Близького Сходу у європейські держави прибуває все більша кількість мігрантів. За останніми даними, від початку року кордони Євросоюзу перетнули вже понад 500 тис. біженців. Угорщина, через яку йде основний потік, закрила кордон із Сербією і ретельно реєструє всіх, хто прибуває, знімаючи у них відбитки пальців. Більшість мігрантів, однак, осідає у сусідніх із Сирією країнах, зокрема, у Йорданії і в Лівані, де в таборах біженців перебувають понад два мільйони осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram