ГоловнаСвіт

Німеччина пригрозила скороченням фіндопомоги країнам, які не бажають приймати мігрантів

Прем'єр Словаччини заявив, що припинення фіндопомоги означатиме розвал ЄС

Німеччина пригрозила скороченням фіндопомоги країнам, які не бажають приймати мігрантів

Німеччина погрожує скороченням фінансової допомоги державам Східної Європи, які не бажають приймати мігрантів за квотами Євросоюзу.

Як повідомляє euronews, після закінчення наради у Брюсселі міністрів внутрішніх справ ЄС глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр закликав колег домовитися про способи тиску на країни Вишеградської групи (Чехія, Словаччина, Угорщина і Польща), які знову підтвердили свою незгоду з міграційною політикою Євросоюзу.

"Ситуація на переговорах така: ті країни, що перешкоджають загальній лінії, з ними нічого не станеться. Біженці просто проходитимуть через них. І саме тому нам доводиться говорити про методи тиску. Бо часто це країни, які отримують фінансову допомогу на структурні реформи від ЄС. І, як припустив Юнкер, і я думаю, він абсолютно правий, вони мають отримувати менше допомоги з фондів на структурні реформи", - заявив Томас де Мезьєр.

Міністр також відмовився переглядати прогнози щодо припливу біженців до Німеччини. Де Мезьєр далі дотримується версії, згідно з якою Німеччина до кінця року муситиме прийняти 800 тис. мігрантів, тоді як багато експертів вже говорять про цифри, що перевищують мільйон осіб.

Тим часом, як повідомляє агентство Рейтер, представник Чехії у ЄС Томаш Пруза (Tomáš Prouza) заявив, що погрози Німеччини скоротити фінансування країн Східної Європи не мають законних підстав: "Німецькі загрози, що Центральна Європа буде покарана шляхом скорочення фондів порожні, але дуже шкідливі для всіх".

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, у свою чергу. заявив, що ніколи раніше жодна з європейських країн не була покарана за те, що має іншу думку. За його словами, такий крок означатиме "кінець ЄС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram