ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жириновський закликав викреслити з російського гімну рядок про братні народи

Лідер ЛДПР відомий своєю антиукраїнською риторикою.

Жириновський закликав викреслити з російського гімну рядок про братні народи
Жириновский
Фото: EPA/UPG

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував викреслити з російського гімну рядок, в якому йдеться про союз братніх народів.

Про це він розповів під час засідання Держдуми, передає "Русская служба новостей".

При цьому одіозний росіянин, очевидно, маючи на увазі українців, заявив: "Хто ці народи зараз? Фашисти і вбивці!".

"Дуже довгий гімн, найдовший у світі, навіть спортсмени не витримують", - сказав Жириновський. При цьому, за його словами, слід прибрати весь чотиривірш, що містить цей рядок.

У серпні 2014 року Жириновський виступив з ініціативою поміняти нинішній гімн на "Боже, царя храни", а російський триколор замінити на імперський прапор (чорно-жовто-білий). Водночас лідер ЛДПР запропонував президенту Росії Володимиру Путіну нову посаду - верховний правитель.

Гімн Росії складається з трьох куплетів з приспівом. Він був затверджений у 2000 році. З пропозицією написати новий текст для гімну на музику радянського часу, створену Олександром Александровим, виступив Володимир Путін. Автором слів став Сергій Михалков. Строчка "Братских народов союз вековой" згадується в приспіві гімну, який повторюється тричі.

Нагадаємо, в липні 2014 року Жириновський пообіцяв бойовикам на Донбасі необхідну допомогу. А в листопаді того самого року думська опозиція ("КПРФ", "ЛДПР" і "Справедливая Россия") зажадала підтримати "Новоросію" і визнати її незалежність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram