ГоловнаСвіт

Чехія запроваджує контроль на кордоні з Австрією

Заходи безпеки на кордоні тимчасово посилять через міграційну кризу

Чехія запроваджує контроль на кордоні з Австрією
Фото: dailymail.co.uk

Влада Чехії, слідом за Німеччиною, вирішила запровадити контроль на кордоні з Австрією.

Про це заявив голова МВС Чехії Мілан Хованець, інформує "Росбалт".

За його словами, заходи безпеки на кордоні тимчасово посилять через міграційну кризу. "Рішення про подальші кроки ухвалюватимуть залежно від розвитку ситуації", - наголосив міністр.

Водночас австрійська влада заявила, що не має наміру вводити додатковий контроль на кордоні з Угорщиною, звідки в країну йде основний потік біженців. "Спочатку необхідно оцінити, як позначиться введення прикордонного контролю з боку Німеччини на ситуації в Австрії", - пояснив канцлер Австрії Вернер Файманн.

Нагадаємо, влада Німеччини вирішили запровадити прикордонний контроль з Австрією через великий наплив мігрантів. Люди хочуть дістатися до Австрії та Німеччини, оскільки там мають більше шансів отримати притулок, ніж в Угорщині, яка переживає економічні труднощі. Попри це, відповідно до Дублінської угоди, заяву про отримання статусу біженця слід подавати у країні в'їзду в ЄС.

У Єврокомісії раніше заявили, що рішення Берліна про тимчасове відновлення прикордонного контролю вписується в рамки Шенгенської угоди. "Цей крок підкреслює терміновість тих заходів, які пропонує Брюссель для вирішення міграційної кризи", - йдеться в заяві відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram