ГоловнаСвіт

Австрія зупинила залізничне сполучення з Угорщиною через мігрантів

Угорщина підвозить біженців до австрійського кордону.

Австрійські залізниці призупинили сполучення з Угорщиною у зв'язку з потоком мігрантів.

"Унаслідок масових перевантажень поїздів, які прибувають з Угорщини, Австрійські залізниці мусить тимчасово призупинити залізничне сполучення з Угорщиною. Йдеться про поїзди Railjet/EuroNight і Eurocity сполученням Відень - Будапешт, а також про міжнародні регіональні поїзди. Тимчасово ніякі квитки до Угорщини не продаються", - повідомляється на сайті Австрійських залізниць.

Після того як Австрія скасувала всі поїзди, які прямували з Будапешта до Відня, "Залізниці Угорщини" заявили, що власними силами забезпечать перевезення людей до австрійського кордону, повідомляєт euronews.

Крім того, Австрія вирішила закрити автостраду А4 поблизу кордону з Угорщиною, повідомляє Reuters з посиланням на представника поліції в східній провінції Бургенланд. За його словами, приблизно 8 тис. осіб перетнули кордон з Австрією у четвер, 10 вересня. З опівночі на територію країни потрапили ще 3,6 тис. осіб.

За даними очевидця, на якого посилається Reuters, в п'ятницю вранці сотні людей перетнули угорсько-австрійський кордон. Представник поліції заявив, що приблизно 1,5 тис. осіб провели ніч на відкритому повітрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram