ГоловнаСвіт

Сенат США підтримав Обаму в угоді з Іраном

Республіканці не змогли заблокувати угоду.

Сенат США підтримав Обаму в угоді з Іраном
Фото: partbilet.ru

Противники угоди з Іраном під час процедурного голосування в четвер не змогли набрати необхідні 60 зі 100 голосів сенаторів, щоб припинити дебати з приводу резолюції і винести її на голосування.

За таке рішення проголосували 58 сенаторів, 42 висловилися проти. Президент США Барак Обама виступив із заявою, в якій назвав результати голосування перемогою.

"Це голосування є перемогою для дипломатії, для американської національної безпеки і для безпеки у світі. Майже два роки ми вели переговори з позицій сили, щоб досягти угоди, яка відповідає нашим основним цілям", - переказує слова Обами "Голос Америки".

Згідно з опитуваннями соціологічної служби Pew Research станом на початок вересня, тільки 21% дорослого населення США підтримує ядерну угоду з Іраном. Половина населення висловлюється проти, що на 5% більше, ніж було в липні.

Уся республіканська фракція в Сенаті налаштована проти угоди з Іраном. До неї приєдналися чотири демократи.

Угода, досягнута в липні, змушує Іран згорнути роботи зі збагачення урану в обмін на полегшення режиму економічних санкцій з боку Заходу, що сильно послабили економіку країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram