ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" назвала біженців-мусульман "грішниками"

Ісламісти вважають, що загноблені ними мусульмани можуть зректися віри

"Ісламська держава" назвала біженців-мусульман "грішниками"
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) вважає біженців-мусульман грішниками. За версією джихадистів, біженці винні в тому, що спокушають дітей світом "невірних".

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву, опубліковану на сторінках пропагандистського журналу ІД.

"Знайте, що покидання земель ісламу і подорож у землю невірних - тяжкий гріх, бо це шлях до невіри", - свідчить заява.

За словами авторів тексту, це може призвести до того, що "ваші онуки і правнуки залишать іслам і приймуть християнські, атеїстичні або ліберальні погляди". Зазначається також, що у країнах, де переважає християнство, діти нібито "наражаються на небезпеку перелюбу, содомії, наркоманії та алкоголізму".

Сьогодні понад два мільйони сирійських біженців перебувають у Єгипті, Іраку, Йорданії та Лівані, ще 1,9 мільйона чоловік - у Туреччині. Понад 348 тис. сирійців звернулися з проханням про надання притулку в європейських країнах. Вони залишають країну через громадянську війну, розпочату в Сирії у 2011 році.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014 року  проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі з США. З серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - в Сирії. У лавах ІД можуть воювати громадяни понад 100 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram