ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд визнав винними тих, хто розфарбував зірку на московській висотці в кольори українського прапора

Обвинуваченим загрожує по три роки колонії

Суд визнав винними тих, хто розфарбував зірку на московській висотці в кольори українського прапора
Архив
Фото: http://lifenews.ru/

Таганський суд визнав винними всіх фігурантів справи про розфарбування в кольори українського прапора зірки висотного будинку на Котельницькій набережній Москви.

Про це повідомляє ТАСС.

У справі проходили п'ять осіб (бейсджампери Олександр Погребов, Ганна Лепьошкіна, Євгенія Короткова, Олексій Широкожухов і руфер Володимир Подрєзов), їх визнали винними в хуліганстві і вандалізмі, скоєному за змовою та з мотивів політичної ненависті. Оголошення вироку триває.

Раніше, 31 серпня, держзвинувачення попросило призначити покарання у вигляді трьох років колонії п'ятьом обвинуваченим. Одній із підсудних - вагітній Ганні Лепьошкіній - держобвинувач запропонував призначити покарання умовно, з трирічним випробувальним терміном.

Інцидент стався 20 серпня 2014 року, коли український руфер Павло Ушевець на прізвисько Мустанг в компанії з обвинуваченими вивісив на будівлі прапор України. Тим, хто пробрався на шпиль висотки, також вдалося пофарбувати зірку, що увінчує будівлю, в синій колір. Таким чином, вона набула кольорів українського прапора. Наразі зірці повернули її первісний вигляд.

Нагадаємо, руфер Володимир Подрєзов розповів на судовому засіданні, що він "обмовив" опинилися на висотці після фарбування зірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram