ГоловнаСвіт

Сирійські біженці попросили владу Уругваю відправити їх назад

Біженців обурили високі ціни в південноамериканській країні.

Сирійські біженці попросили владу Уругваю відправити їх назад
Группа сирийских беженцев в Уругвае
Фото: EPA/UPG

Біженці із Сирії, яких прийняли в Уругваї, зібралися на акцію протесту в уругвайській столиці Монтевідео, щоб висловити невдоволення умовами життя і попросити про відправку на батьківщину.

Про це повідомляє телеканал CNN.

За даними телеканалу, влада країни готова почути їхні прохання.

"Програма допомоги з проживанням триває тільки два роки. Я боюся, коли вони минуть, ми станемо бездомними, - розповів телеканалу один з біженців, який прибув в країну в 2014 році з дружиною і чотирма дітьми. - Раніше нам казали, що допомога буде безстроковою" .

Переселенці незадоволені не тільки обмеженістю допомоги влади, а й високим рівнем цін південноамериканської країни. Місцева влада прийняла представника протестувальників. Голова уругвайського комітету з прав людини Хав'єр Міранда зазначив, що його країна зробила все можливе для допомоги біженцям. Він зазначив, що вимушені переселенці можуть покинути країну, якщо захочуть.

Тим не менш, виїзд з Уругваю для них утруднено - у багатьох немає сирійських паспортів, а місцеві документи не визнаються владою низки держав. Повідомляється, що одна з сімей захотіла виїхати до Сербії, проте її було затримано в аеропорту Стамбула і виселено назад в Уругвай.

Всього в цю південноамериканську країну прибули 42 людини з п'яти сирійських сімей. Уряд забезпечив їх житлом і соціальною підтримкою.

На сьогоднішні більш як два мільйони сирійських біженців перебувають у Єгипті, Іраку, Йорданії та Лівані, ще 1,9 млн чоловік - у Туреччині. Більш як 348 тис. сирійців звернулися з проханням про надання притулку в європейських країнах, повідомляється на сайті Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Тим часом, багаті країни близькосхідного регіону - Саудівська Аравія і ОАЕ - часто зазнають критики за небажання розгорнути широку кампанію щодо допуску біженців на свою територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram