ГоловнаСвіт

При нападі бойовиків ІД на сирійську авіабазу загинули понад 40 осіб

Сирійські війська покинули авіабазу на північному заході Сирії після двох років боротьби з бойовиками.

При нападі бойовиків ІД на сирійську авіабазу загинули понад 40 осіб
Боевики "Исламского государтва" (Архив)
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 18 солдатів сирійської армії і 23 бойовики "Ісламської держави" (ІД) було убито під час боротьби за підконтрольну уряду авіабазу на сході Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними SOHR, бойовики ІД використовували щонайменше два заміновані автомобілі під час нападу на авіабазу, розташовану поблизу міста Дейр аль-Зор.

Як зазначає Рейтер, ця база є одним з останніх плацдармів президента Башара аль-Асада в Сирії східній. При цьому, за даними агентства, сирійські ЗМІ про напад на військовий об'єкт не повідомляли.

Тепер, після чотирьох років війни, влада Асада в основному обмежується містами західної Сирії, інша частина країни розділена між "Ісламською державою", повстанськими групами і курдським ополченням (на півночі).

У середу сирійське державне телебачення повідомило, що урядові війська покинули авіабазу Абу-аз-Зухур у північно-західній провінції Ідліб після дворічної облоги повстанцями, включаючи бойовиків "Фронту ан-Нусра", який має зв'язки з "Аль-Каїдою".

Провінція Дейр аль-Зор межує з територіями Іраку, які також контролюються "Ісламською державою". Розташовані тут нафтові родовища є основним джерелом доходу джихадистів.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014 проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі зі США. З серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - в Сирії. У лавах ІД можуть воювати громадяни понад 100 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram