ГоловнаСвіт

У Лівані заявили про участь росіян у військових операціях у Сирії

У Лівані зазначають, що роль російських військових в сирійському конфлікті "більш ніж консультативна"

У Лівані заявили про участь росіян у військових операціях у Сирії

Російські війська беруть участь у військових операціях у Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на три анонімні джерела у Лівані, знайомі з політичними і військовими подіями в Сирії.

Як зазначив один зі співрозмовників агентства, наразі участь Росії у сирійському конфлікті спостерігається в малих масштабах. "Вони (російські війська) почали брати участь у (конфлікті в) невеликих кількостях, але велика сила поки не бере участь, - сказав він. - У Сирії багато росіян, але вони ще не вступили серйозно в боротьбу з тероризмом".

Ще одне джерело сказало: "Вони беруть участь у військових операціях. Це більш ніж консультативна роль".

Разом з тим співрозмовники агентства не стали уточнювати характер бойової ролі російських військових у підтримці сирійської армії.

Напередодні в Дамаску спростували повідомлення про участь росіян у сирійському конфлікті. Москва, у свою чергу, заявила про присутність своїх військових експертів у Сирії для допомоги у здійсненні поставок російських озброєнь сирійській армії для боротьби з тероризмом. При цьому Росія відмовляється коментувати точний масштаб своєї військової присутності у Сирії. У Вашингтоні останніми днями неодноразово озвучували припущення, що Москва збільшує свою військову присутність у Сирії для надання допомоги своєму союзнику Башару Асаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram