ГоловнаСвіт

Угорська армія почала антимігрантські навчання

Угорська поліція заарештувала 9 вересня рекордну кількість нелегалів

Угорська армія почала антимігрантські навчання
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Угорські солдати почали навчання "Рішуча дія", в рамках яких вони відпрацюють протидію нелегальним мігрантам.

Як повідомляє ВВС, рішення про застосування армії для захисту кордонів наразі обговорюється парламентом.

Питання про залучення військових встав перед угорською владою після інцидентів, коли сотні мігрантів відмовлялися їхати у створений для них табір і проривали поліцейське оточення.

"Захист Угорщини - наша професія", - заявив пресі генерал Тібор Бенко (Tinbor Benko), голова генштабу країни. Парламентарі обговорюють посилення контролю на кордонах, де вже зводяться додаткові загородження з колючого дроту: ділянку довжиною у 175 кілометрів між Угорщиною та Сербією відкрили у серпні.

Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан закликав прискорити спорудження нових перешкод і заявив, що "протягом найближчих тижнів всім доведеться старанно попрацювати". Тим не менш, ВВС зазначає, що вжиті заходи не мають очікуваного ефекту, і потік нових мігрантів не слабшає. У середу, 9 вересня, угорська поліція заарештувала рекордну кількість нелегалів - 3321 людина. Від початку місяця в країну через Сербію прибуло вже 22 тис. осіб. Через Угорщину вони сподіваються потрапити до Західної Європи.

За даними ООН, кількість жителів близькосхідних та африканських країн, які нелегально перебралися до Євросоюзу, від початку року перевищила 378 тис. осіб. Згідно з прогнозом, очікуваний потік біженців до Європи з півдня в найближчі два роки становитиме щонайменше 850 тис. осіб. Очікується, що основна частина мігрантів осяде в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram