ГоловнаСвіт

Росія перекинула до Сирії дві десантні кораблі, літак і морську піхоту, - Вашингтон

Москва далі відкидає звинувачення у відправленні військ до Сирії

Росія перекинула до Сирії дві десантні кораблі, літак і морську піхоту, - Вашингтон
Башар Асад и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Росія відправила в Сирію два десантні кораблі, один літак і велике угруповання морської піхоти.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на неназвані джерела в американській адміністрації.

За словами співрозмовників агентства, мотиви перекидання сил залишаються неясними, однак, за попередніми оцінками, вони потрібні для спорудження аеродрому поблизу Латакії. Це місто залишається важливим опорним пунктом сил, лояльних до сирійського президента Башара Асада.

9 вересня про будівництво споруд в районі Латакії вже писала британська преса. Того ж дня Рада Федерації Росії спростувала інформацію про участь Москви у сирійському конфлікті.

"Використання збройних сил Росії за кордоном можливе тільки після постанови верхньої палати парламенту у відповідь на відповідне звернення глави держави. Такої постанови ми не ухвалювали", - заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Микола Федоряк. 2 вересня повідомлення про перекидання російських військ під Дамаск спростовував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

31 серпня ізраїльські ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела відзначили, що Росія направляє на аеродром у районі сирійської столиці бойову авіацію, вертольоти, частини ПВО і забезпечення з метою участі в операціях проти бойовиків "Ісламської держави" (ІД).

Громадянська війна триває в Сирії з 2011 року. За цей час загинули понад 230 тис. осіб, понад 11 млн сирійців стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram