ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Аль-Каїда" запропонувала "Ісламській державі" допомогу в боротьбі з коаліцією

Лідер "Аль-Каїди" заявив, що не визнає ватажка ІД халіфом

"Аль-Каїда" запропонувала "Ісламській державі" допомогу в боротьбі з коаліцією
Айман аз-Завахири
Фото: lenta.ru

Терористична організація "Аль-Каїда" пообіцяла надати допомогу угрупованню "Ісламська держава" (ІД) у боротьбі з силами коаліції, очолюваної США.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на радіозвернення лідера "Аль-Каїди" Аймана аз-Завахірі.

Керівник організації заявив, що підпорядковані йому бойовики приєднаються до ісламістів з ІД, щоб протистояти силам коаліції в Іраку і Сирії, якщо з'явиться така можливість. При цьому аз-Завахірі підкреслив, що це рішення не означає об'єднання двох угруповань або визнання Абубакра аль-Багдаді халіфом. "Ми не визнаємо цей халіфат", - підкреслив лідер "Аль-Каїди".

"Ісламська держава" - радикальна організація, створена у 2006 році в Іраку шляхом злиття кількох екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно долучилося до громадянської війни в Сирії. Влітку 2014 року вона захопила частину території Сирії та Іраку, проголосивши там халіфат. Для боротьби з розширенням зони впливу ІД в Іраку наразі задіяні збройні сили цілої низки держав, зокрема США, Ірану, Великобританії, Франції, Канади та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram