ГоловнаСвіт

Президент Молдови відмовився піти у відставку

Таке рішення, на думку Тімофті, сприятиме нестабільності в країні.

Президент Молдови відмовився піти у відставку
Николае Тимофти
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ніколає Тімофті виступив зі зверненням до учасників акції протесту, яка вже третій день триває в центрі Кишинева.

Про це повідомляє видання Publika.md.

"Я не піду у відставку, тому що переконаний, що таке рішення призведе до нестабільності в Молдові. Вакуум у владі обернеться новою політичною кризою", - заявив Тімофті.

За його словами, від відставки президента Молдови виграють внутрішні та зовнішні сили, які намагаються збити Молдову зі шляху євроінтеграції.

При цьому Тімофті визнав проблеми, які існують всередині країни й нагадав, що до його компетенції не належить звільняти, наприклад, керівництво центробанку, на роботу якого нарікають мітингувальники.

"Я завжди був прихильником демократії, стабільності, порядку в країні. Я твердо вірю в ці цінності, вкорінені в євроінтеграційний проект, до якого ми всі прагнемо", - заявив президент Молдови, зазначивши, що протести в Кишиневі стали випробуванням для демократії в країні.

Він пообіцяв доповісти в парламенті про вирішення основних проблем, які назріли в суспільстві, щоб вийти зі сформованої ситуації.

Нагадаємо, 6 вересня в центрі Кишинева почалася багатотисячна акція проти уряду, який, на думку організаторів, відповідальний за соціально-економічну кризу в країні. Серед вимог мітингувальників - відставка президента Молдови і проведення дострокових виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram