ГоловнаСвіт

При вибуху на сході Туреччини загинули 13 поліцейських

На сході Туреччини відбувається операція з пошуку курдських бойовиків.

При вибуху на сході Туреччини загинули 13 поліцейських
Турецкие солдаты
Фото: EPA/UPG

У провінції Иґдир на сході Туреччини підірвався автобус, в якому поліцейські їхали до прикордонного поста Ділуджу. У результаті 10 правоохоронців загинули на місці, ще троє померли пізніше від отриманих поранень.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Влада Туреччини підозрює в організації нападу бойовиків забороненої в країні "Робітничої партії Курдистану" (РПК). Атаку було здійснено після того, як турецькі ВПС обстріляли позиції курдів на півночі Іраку.

Багато місцевих жителів прийшли до лікарні, куди було доставлено постраждалих, щоб здати кров. У регіоні проводять операцію з пошуку нападників.

Раніше, 3 вересня, четверо поліцейських загинули в результаті вибуху, влаштованого бойовиками РПК на південному сході Туреччини.

Відносини між РПК і Туреччиною різко загострилися після теракту в місті Суруч 20 липня, коли загинули 32 людини, переважно курди. Бійці РПК звинуватили турецьку владу в пособництві ісламістам.

З 24 липня ВПС Туреччини почали завдавати удари по позиціях РПК на півночі Іраку. За даними державних ЗМІ, з моменту початку операції турецьким військам вдалося знищити близько 900 курдських радикалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram