ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Челябінську погруддя Леніна розфарбували в кольори українського прапора

Челябінський Ленін вже вдруге став українським

Невідомі розфарбували в кольори українського прапора погруддя Леніна, розташоване в парку "Пурпурне Поле" в центрі Челябінська.

Як повідомляє Chelyabinsk.ru, інцидент стався в ніч на 8 вересня.

Погруддя Леніна в Челябінську, Росія
Фото: Челябинск.Ru
Погруддя Леніна в Челябінську, Росія

Наразі, за інформацією видання, скульптуру завісили полотном. При цьому розфарбований у жовто-сині кольори виявився не весь бюст, а тільки голова Леніна. На місці працює слідчо-оперативна група, однак і представники поліції, і у прес-службі міського управління МВС коментувати подію відмовляються.

На початку квітня 2015 року пам'ятник також розфарбували в кольори українського прапора. Chelyabinsk.ru зазначає, що підозрюваного у скоєнні правопорушення затримали 2 вересня. Ним виявився 26-річний уродженець міста Коркін (Челябінська область).

Найбільш резонансним випадком, коли у Росії фарбували архітектурні споруди в кольори українського прапора, стала справа про зірку на Котельницькій висотці у Москві. 20 серпня 2014 року український руфер Павло Ушевцов на прізвисько Мустанг вивісив на будівлі прапор України і пофарбував зірку на сталінській висотці. Російський суд заочно заарештував Ушевцова. Для п'ятьох росіян (одного руфера і чотирьох бейсджамперів), які нібито надали допомогу Ушевцову, прокурор просить три роки колонії. Одній із підсудних - вагітній Ганні Лепьошкіній - держобвинувач запропонував призначити умовне відбування покарання з трирічним випробувальним терміном. При цьому нещодавно повідомлялося, що фігурант справи - руфер Володимир Подрєзов - зізнався в обмові бейсджамперів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram