ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін закликав російських чиновників лікуватися в Росії

Російські законодавці відхилили введення заборони на лікування за кордоном ще у травні 2014 року

Путін закликав російських чиновників лікуватися в Росії
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що лікування чиновників за кордоном можна порівняти з наявністю у них іноземних рахунків.

Про це він сказав на форумі ОНФ з питань охорони здоров'я, інформує РИА Новости.

Глава держави заявив, що високопоставленим чиновникам не варто лікуватися за межами країни, а їхні діти повинні здобувати освіту в російських вишах. "Звичайно, це такий моральний вибір. Заборонити, змусити було б неправильно, а ось спонукати людину до того, щоб користуватися послугами національної охорони здоров'я чи освіти, звичайно, можна", - зазначив президент. Він також додав, що особисто звертає на це увагу.

У травні 2014 року в Держдуму внесли законопроект, який забороняє чиновникам і членам їхніх сімей виїжджати на лікування за кордон. Автори законопроекту пояснили, що якість охорони здоров'я у країні страждає, насамперед, через те, що держслужбовці "відмовляються користуватися, по суті, результатами своєї праці, а воліють лікуватися за кордоном". Документ відхилили депутати під час розгляду у першому читанні в жовтні того ж року. У нижній палаті російського парламенту визнали цю заборону необґрунтованою.

Зазначимо, що наприкінці серпня стало відомо, що Путін допоміг Кобзону отримати візу для лікування в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram