ГоловнаСвіт

Викладач Гарвардського університету вирішив боротися за посаду президента США

Американському професору вдалося зібрати через Інтернет $1 млн до фонду своєї виборчої кампанії

Викладач Гарвардського університету вирішив боротися за посаду президента США
Лоуренс Лессиг
Фото: Wikipedia

Викладач Гарвардського університету, професор права Лоуренс Лессіг (Lawrence Lessig) заявив про намір балотуватися на пост президента США від Демократичної партії.

Як повідомляє Politico, Лессиг зібрав через Інтернет $1 млн до фонду своєї виборчої кампанії.

"Необхідно визнати - у США є уряд, який не працює. Це тупикова ситуація. Необхідно знайти спосіб, щоб змінити ситуацію", - заявив він. При цьому Лессіг зазначив, що у разі обрання його на пост глави держави, він проведе реформу фінансування виборчих кампаній, після чого піде у відставку і передасть повноваження віце-президенту.

Крім Лессіга про бажання брати участь у президентських виборах від демократів заявили колишній держсекретар Хілларі Клінтон, безпартійний сенатор-соціаліст Берні Сандерс, колишній губернатор Меріленду Мартін О'Меллі і колишній губернатор штату Род-Айленд Лінкольн Чафі, колишній сенатор від штату Вірджинія Джим Вебб. Ще один можливий претендент - віце-президент США Джо Байден - рішення поки не прийняв.

Про намір балотуватися на пост президента США від Республіканської партії заявили колишній губернатор Флориди Джеб Буш, брат 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого, мультимільярдер Дональд Трамп, колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, а також нейрохірург Бен Карсон.

Вибори президента відбудуться в США 8 листопада 2016 року. У липні того ж року Демократична і Республіканська партії виберуть своїх кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram