ГоловнаСвіт

Турецька авіація обстріляла курдських бойовиків у відповідь на вбивство 15 військових

Прем'єр Туреччини через атаку на військових покинув стадіон під час гри національної збірної з футболу

Турецька авіація обстріляла курдських бойовиків у відповідь на вбивство 15 військових
Архив
Фото: www.1news.az

Турецька авіація завдала авіаударів по позиціях бойовиків забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (РПК) після появи повідомлень про вбивство курдськими сепаратистами 15 турецьких військових.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Згідно із заявою, розміщеним на сайті РПК, бойовики здійснили успішний напад на колону бронеавтомобілів в районі міста Юксекова на південному сході країни. "Унаслідок нападу з кількох напрямків 15 солдатів вбито, захоплено велику кількість одиниць зброї", - стверджують курди.

Турецька армія наразі не підтвердила інформацію про вбитих, проте президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вже визнав факт нападу. Крім того, за даними агентства, прем'єр-міністр Ахмет Давутоуглу через цей напад покинув стадіон під час гри національної збірної з футболу.

За даними Рейтер, турецькі винищувачі завдали ударів по десятьох позиціях РПК, у тому числі по тих місцях, де можуть ховатися бойовики, які напали на колону.

Сутички між курдськими сепаратистами і турецькою армією загострилися в липні, коли президент Ердоган домовився з США про участь Туреччини в операції проти "Ісламської держави" в сусідній Сирії. Одночасно з цим турецькі ВПС порушили перемир'я з РПК і почали масовані обстріли позицій курдів, що призвело до загибелі сотень бойовиків. Унаслідок відповідних нападів і вибухів загинули щонайменше 70 турецьких силовиків.

У 2013 році Анкара і "Робітнича партія Курдистану" уклали угоду про припинення вогню. Цьому передувало збройне повстання РПК, що тривало з 1984 року. Жертвами конфлікту стали понад 40 тис. осіб. РПК вимагає створення курдської автономії у складі Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram