ГоловнаСвіт

Мер Бухареста попався на хабарі

Сорін Опреску отримував 10% від прибутку за укладеними з мерією контрактами

Мер Бухареста попався на хабарі
Фото: http://sorinoprescu.ro/

Правоохоронні органи Румунії затримали мера Бухареста Соріна Опреску за підозрою у хабарі 25 тисяч євро. Про це повідомляється на сайті Національної антикорупційної дирекції Румунії (NAD).

За версією слідства, мер причетний до групи співробітників міської адміністрації, які за хабарі укладали контракти з комерційними компаніями. У NAD вважають, що підприємці отримували лише третину від валового прибутку в результаті виконання контрактів, Опреску отримував близько 10%, а решта діставалася його спільникам.

Чотири людини дали свідчення проти Опреску, стверджуючи, що він отримав від них 25 тисяч євро 5 вересня. У той же день він був затриманий на 24 години, прокуратура звернулася до суду з проханням заарештувати мера на 30 діб.

NAD у зв'язку з цим почала обшуки в 13 установах, в тому числі в трьох державних у Бухаресті і в трьох повітах.

Romania Insider пише, що Опреску став найбільш високопоставленим чиновником, якого NAD затримала за корупцію при виконанні обов'язків. У червні 2014 року було затримано брата президента країни Мірчу Бесеску, якого підозрюють в отриманні 250 тисяч євро від сина кримінального авторитета за допомогу у звільненні з в'язниці його батька. Того ж року колишня міністр молоді та спорту Моніка Якоб-Рідзі отримала п'ять років за корупцію.

Опреску займає пост мера румунської столиці з 2008 року. Раніше він був у правлячій Соціально-демократичній партії, проте залишив її і в 2009 році брав участь у виборах президента як незалежний кандидат, але набрав 3,2% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram