ГоловнаСвіт

Австрія та Німеччина впустять мігрантів з Угорщини

Люди хочуть дістатися до Австрії та Німеччини, оскільки там у них більше шансів отримати притулок.

Австрія та Німеччина впустять мігрантів з Угорщини
Фото: ukranews.com

Тисячам мігрантів, яким влада Угорщини вже кілька днів не дозволяє виїхати з країни на захід, допоможуть перебратися до Німеччини.

У ніч на суботу федеральний канцлер Австрії Вернер Файманн після переговорів з німецьким колегою Ангелою Меркель написав у "Фейсбуці", що біженцям дозволять безперешкодно перетнути кордон Австрії та вирушити далі на захід, передає Бі-бі-сі.

Як відомо, раніше угорська влада заборонили мігрантам сісти на потяги, що прямують до Австрії і Німеччини. Після цього пригнічені біженці заявили, що дістануться австрійського кордону пішки.

Повідомляється, що до натовпу мігрантів, які маршують в напрямку австрійського кордону, почали під'їжджати автобуси, виділені угорською владою. Біженців підвозять до австрійського кордону.

Раніше кілька сотень мігрантів пішли пішки з будапештського вокзалу Келети убік австрійського кордону після протистояння з поліцейськими, відмовившись попрямувати в угорський табір для біженців і пройти процедуру реєстрації. Деякі з них несли великі фотографії А.Меркель.

Інша група рушила в тому ж напрямку по шпалах після того, як їх потяг зупинила угорська влада на станції Біскю на захід від Будапешта. Частина мігрантів продовжила марш у темряві, інші зупинилися на нічліг у полях.

Керівник апарату прем'єр-міністра Угорщини Янош Лазар оголосив, що його країна виділить автобуси для перевезення мігрантів, якіскупчилися на її території, до прикордонного міста Хег'єшалом, а міністерство внутрішніх справ Австрії - що там їх чекатимуть австрійські поліцейські і працівники Червоного Хреста.

Люди хочуть дістатися до Австрії та Німеччини, оскільки там у них більше шансів отримати притулок, ніж в Угорщині, яка переживає економічні складнощі. Тим не менш, відповідно до Дублінської угоди, заява про отримання статусу біженця має подаватися в країні в'їзду в ЄС.

За даними Міжнародної організації з міграції, від початку цього року 2500 осіб загинули, намагаючись дістатися до Європи морем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram