ГоловнаСвіт

Російську базу в Таджикистані через стрілянину переведено на посилене несення служби

Під час нападів у Душанбе та місті Вахдат загинули 33 співробітники МВС і міноборони країни

Російську базу в Таджикистані через стрілянину переведено на посилене несення служби
Фото: www.alphagroup.kz

Військовослужбовців 201-ї російської бази переведено на посилене несення служби.

Про це повідомив РИА "Новости" представник 201-ї РВБ.

"У зв'язку з подіями, що відбулися в п'ятницю вранці у Душанбе та місті Вахдат, військовослужбовці душанбинського гарнізону, а також кулябського і кургантюбінського полків переведено на посилене несення служби", - повідомив співрозмовник.

За його даними, також посилено охорону навколо підрозділів російської військової бази і введено посилений пропускний режим.

Раніше МВС Таджикистану повідомило про два озброєні напади в Душанбе та місті Вахдат, йшлося про 17 убитих військовослужбовців. За даними МВС, нападами керував колишній заступник міністра оборони Абдухалім Назарзода, звільнений президентом у п'ятницю з формулюванням "за скоєння злочину".

За даними МВС, Назарзода і 135 військовослужбовців десантно-штурмової бригади міністерства оборони, які приєдналися до нього, перебувають за 45 кілометрів на схід від Душанбе у Ромітській ущелині.

Під час нападів у Душанбе загинули 33 співробітника МВС та міноборони Таджикистану, а також 9 військовослужбовців з угруповання колишнього заступника міністра оборони, повідомило джерело в оборонному відомстві.

За даними джерела у таджицькому Держкомітеті нацбезпеки, правоохоронні та силові структури країни приведено у стан підвищеної бойової готовності, оскільки, за відомостями джерела у міністерстві оборони, Назарзода погрожував влаштувати серію великих терактів у столиці Таджикистану.

За даними МВС, у ніч на п'ятницю він захопив велику кількість зброї та боєприпасів у трьох військових частинах, розташованих на території столиці, куди він мав прямий доступ. За даними МВС, він вивіз із Душанбе щонайменше два "КамАЗи", завантажені різною зброєю і боєприпасами.

У центрі столиці Таджикистану поблизу практично всіх урядових установ посилено заходи безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram