ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Дохід Росії від експорту нафти впав на 42%

Запобігти падінню доходів не допомогло навіть збільшення обсягів експорту російської нафти

Дохід Росії від експорту нафти впав на 42%
Архив
Фото: EPA/UPG

Обсяг експортованої російської нафти у січні-липні виріс на 7,2% (зі 131 до 140,6 млн т), проте дохід від її продажу скоротився на 42% - до $56,23 млрд.

Про це йдеться у повідомленні Федеральної митної служби (ФМС) Росії.

Загальна вартість сирої нафти, відправленої з Росії на експорт у січні-липні 2015 року, становила близько $56,23 млрд. Таким чином, запобігти падінню доходів, як випливає з повідомлення ФМС, не допомогло навіть збільшення обсягів експорту.

Сукупна вартість всіх відправлених на експорт російських товарів у січні-липні 2015 року становила $210,5 млрд (падіння на 30,6%). Частка паливно-енергетичних товарів склала 68,5%.

У серпні ФМС розмістила повідомлення, з якого випливало, що доходи Росії від експорту нафти скоротилися в січні-червні в 1,68 разу в річному вираженні до $48,102 млрд.

Раніше в п'ятницю віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович заявив, що бюджет на 2016 рік верстається на підставі ціни у $60 за барель. При цьому він не виключив короткострокового падіння ціни бареля нижче за $40.

Напередодні президент Володимир Путін заявив, що не бачить "нічого драматичного" у нестабільності цін на нафту.

Минулої п'ятниці ціни на нафту почали підніматися після падіння, яке тривало рекордні (з середини 1980-х років) вісім тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram