ГоловнаСвіт

В ОАЕ зацікавилися можливістю купівлі одного з двох французьких "Містралів"

Москва має намір блокувати продаж "Містралів" третій стороні без створених для них російських вертольотів

В ОАЕ зацікавилися можливістю купівлі одного з двох французьких "Містралів"
Фото: ouest-france.fr

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) зацікавлені у придбанні одного з двох десантних вертольотоносців типу "Містраль", побудованих для Росії у Франції.

Про це виданню Defense News заявив представник уряду ОАЕ.

"Ми дійсно зацікавлені у придбанні корабля, це узгоджується з вимогами, що пред'являються до розвитку наших збройних сил. "Містралі" добре вписуються в них", - зазначив представник.

2 вересня з'явилася інформація про те, що Москва дозволить продаж "Містралів" третій стороні тільки у комплекті зі створеними для них російськими вертольотами Ка-52К. В іншому разі Росія використає право вето, щоб заблокувати можливу угоду.

У серпні 2015 року Франція і Росія узгодили компенсацію за два побудовані, але так і не передані вертольотоносці типу "Містраль" ("Владивосток" і "Севастополь"). Як ідеться в угоді про розрив договору, внесеній на схвалення у національні збори Франції, сума компенсацій становить €949 млн 750 тис. Раніше джерела повідомляли, що Париж виплатить Росії понад €1 млрд.

Контракт на будівництво двох кораблів типу "Містраль" вартістю €1,2 млрд уклали у червні 2011 року. Перший вертольотоносець ("Владивосток") Франція мала передати Росії ще у листопаді 2014-го, термін здачі другого ("Севастополь") закінчувався 1 листопада 2015 року. Париж відмовився передавати Росії кораблі, пояснивши це втручанням Росії у конфлікт на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram