ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД знищили три древні похоронні вежі у Пальмірі

Ісламісти продовжують "боротьбу з ідолопоклонством"

Бойовики ІД знищили три древні похоронні вежі у Пальмірі
Город Пальмира, Сирия (Архив)
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) підірвали три похоронні вежі у Пальмірі.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву глави сирійського державного агентства з охорони древніх пам'яток Маамуна Абдулкаріма.

Втрачені будови були зведені у період зі 103-го по 44 рік до нашої ери, серед них вежа-гробниця Елабеля. За словами Абдулкаріма, бойовики знищили вежі, які краще за інших збереглися до наших днів.

1 вересня ООН підтвердила інформацію про руйнування античного храму Бела, а тиждень тому ЗМІ повідомили про вибух храму Баал-Шаміна. 19 серпня з'явилася інформація про те, що бойовики ІД стратили на центральній площі стародавнього міста головного доглядача Пальміри Халеда Асаада.

Ісламісти виправдовують знищення безцінних античних споруд і скульптур боротьбою з ідолопоклонством.

Бойовики ІД захопили місто Пальміра, зараховане до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, у травні 2015 року.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014 року проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі з США. З серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - у Сирії. У лавах ІД можуть воювати громадяни понад 100 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram