ГоловнаСвіт

Італія, Німеччина і Франція зажадали перегляду правил розміщення біженців

За даними УВКБ ООН, з початку року Середземне море перетнули понад 264,5 тис. вимушених переселенців.

Італія, Німеччина і Франція зажадали перегляду правил розміщення біженців
Мигранты (Архив)
Фото: http://ukranews.com

Міністри закордонних справ Франції, Італії та Німеччини підписали спільний документ, що вимагає переглянути чинні правила Євросоюзу про надання мігрантам притулку і їхнє справедливе розміщення в країнах-членах ЄС.

Про це повідомляє

агентство Рейтер з посиланням на заяву італійського зовнішньополітичного відомства.

У документі наголошено, що нинішня ситуація з мігрантами "чітко показала межі та дефекти" правил ЄС з прийому біженців. У заяві наголошено, що їх слід переглянути. Очікують, що це питання порушать 4-5 вересня в Люксембурзі на засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС.

Останнім часом через нестабільну ситуації в країнах Африки, на Близькому Сході і в Сирії до Італії та Греції прибуває все більше мігрантів. Згідно з планом, запропонованим Єврокомісією, біженців повинні розподіляти по країнах ЄС пропорційно до їхнього населення, економіки, рівня життя й інших факторів. Наприклад, Франції необхідно буде прийняти 14,7% біженців, Німеччині - 18,42%. Усього країни Євросоюзу домовилися прийняти 32 тис. мігрантів протягом двох років.

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, від початку року Середземне море перетнули вже понад 264,5 тис. вимушених переселенців. Німеччина - одна з найпопулярніших країн Євросоюзу у мігрантів - очікує до кінця року отримати 800 тис. заявок на надання відповідного статусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram