ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

США ввели санкції проти російських оборонних підприємств

Американським міністерствам і відомствам буде заборонено укладати будь-які контракти з компаніями зі списку

США ввели санкції проти російських оборонних підприємств
Фото: www.tatar-inform.ru

Влада США ввела санкції проти низки російських компаній, підозрюваних у діяльності, що суперечить американським законом про нерозповсюдження щодо Ірану, Північної Кореї та Сирії.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на американське урядове видання Federal Register.

У новий список санкцій потрапили компанія "Рособоронекспорт", літакобудівна корпорація "МіГ", тульське "Конструкторське бюро приладобудування", компанія "Катод", корпорація "НВО машинобудування", а також будь-які їхні дочірні підприємства.

Поряд із російськими фірмами у список потрапили компанії з Ірану, Китаю, КНДР, ОАЕ, Сирії, Судану та Туреччини.

Міністерствам і відомствам США від завтра заборонено укладати будь-які контракти з компаніями з оприлюдненого списку і надавати їм будь-яку матеріальну підтримку. Заборонено також продавати цим компаніям товари військового призначення з відповідного списку уряду США. Раніше укладені угоди на продаж товарів і послуг розриваються. Надалі заборонено видавати ліцензії на такі угоди. Винятки можуть робити тільки з особистої санкції держсекретаря США. Заходи вводять два роки, якщо термін не змінять рішенням держсекретаря.

Нагадаємо, сьогодні РНБО розгляне розширений пакет санкцій проти Росії, який раніше затвердив Кабмін. Варто також зазначити, що рік тому Україна повністю згорнула військово-технічну співпрацю з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram