ГоловнаСвіт

Іранський військовий лідер назвав США "Великим Сатаною"

На думку голови Корпусу вартових ісламської революції, ворожість США до іранської нації зросла

Іранський військовий лідер назвав США "Великим Сатаною"
Мохаммад Али Джафари
Фото: EPA/UPG

Глава елітної воєнізованої організації Ірану - Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), генерал Мохаммад Алі Джафарі (Mohammad Ali Jafari) заявив, що США все ще сприймаються в його країні як "Великий Сатана".

Про це повідомляє Associated Press.

"Ворожість США до іранської нації не ослабла, а навпаки, зросла", - заявив. Проте Тегеран, за його словами, не боїться нападу з боку Вашингтона.

Слова Джафарі опублікували після того, як глава поліції Тегерана Хусейн Саджедінья повідомив про затримання торговців, які продають речі з зображенням державних прапорів і "сатанинських символів". Повідомляється, що поліцейські провели рейд магазинами, що торгують речами американського, британського та ізраїльського виробництва.

США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран 14 липня 2015 року досягли угоди за ядерною програмою Тегерана, до якої йшли понад 10 років. Очікувалося, що домовленість в атомній сфері і зняття санкцій може поліпшити відносини між Іраном і Заходом.

"Великий Сатана" - позначення, вперше озвучене першим рахбаром (верховним лідером) Ірану аятолою Хомейні у промові 5 листопада 1979 року. Хомейні називав СРСР "Меншим Сатаною", а Ізраїль - "Малим Сатаною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram