ГоловнаСвіт

Японія заявила протест Росії через міністра сільського господарства на Курилах

Дипломатичні відносини між Росією і Японією залишаються напруженими

Японія заявила протест Росії через міністра сільського господарства на Курилах

МЗС Японії висловило протест послу Росії у Токіо Євгену Афанасьєву у зв'язку з поїздкою міністра сільського господарства Олександра Ткачова на курильський острів Ітуруп (Сахалінська область).

Про це, як інформує РИА Новости, повідомляє агентство Kyodo

"Це не збігається з позицією нашої країни і неможливо прийняти", - заявив глава департаменту Європи японського зовнішньополітичного відомства Хадзіме Хаясі.

У вівторок, 31 серпня, Ткачов прибув у Сахалінську область з робочим візитом, зазначає Sakhalin.info. У Південно-Сахалінську він провів нараду, на якій йому розповіли про можливості та перспективи регіону у сфері сільського господарства. 1 вересня міністр приїхав на Ітуруп для вивчення ситуації у цій галузі, повідомляє "Восток-Медиа"

Наприкінці серпня Токіо заявив про протест у зв'язку з візитом російського прем'єра Дмитра Медведєва на той самий острів. Тоді в МЗС Росії сказали, що враховувати японську позицію при формуванні робочого графіка керівництва і членів уряду ніхто не збирається, і "поїздки у цей російський регіон, а також послідовна реалізація Федеральної цільової програми "Соціально-економічний розвиток Курильських островів (Сахалінська область) на 2016 -2025 рр." триватимуть".

Японія регулярно висловлює невдоволення з приводу поїздок на Курили російських чиновників. Токіо вважає острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і групу Хабомаї своїми територіями, Москва ці претензії відкидає, вказуючи на те, що всі Курильські острови увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram