ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Більшість росіян стурбовані економічною кризою в країні, - опитування

37% росіян вважають, що російський уряд не дає собі ради з боротьбою з економічною кризою.

Більшість росіян стурбовані економічною кризою в країні, - опитування
Фото: EPA/UPG

Більшість росіян (78%) стурбовані зростанням цін у країні.

Про це свідчать результати

опитування "Левада-центру", проведеного 21-24 серпня.

Окрім подорожчанням товарів і послуг, 42% респондентів стривожені бідністю серед населення, 36% непокоїть зростання безробіття, а 32% - криза в економіці, поганий стан промисловості і сільського господарства. 29% не задоволені корупцією, а 27% поскаржилися на падіння курсу рубля.

Війна в Україні та санкції Заходу проти Росії хвилюють 22% і 12% опитаних відповідно.

Респондентів також запитали, як, на їхню думку, уряд дає собі раду із боротьбою з економічною кризою, інфляцією та безробіттям. 4% росіян вважають, що добре, 55% - посередньо, 37% - погано, ще 4% не змогли відповісти.

Учасники опитування також розповіли про наявність у них заощаджень. Виявилося, що у 27% вони є (більшість зберігає їх у рублях), 67% сказали, що не мають накопичень, 7% не змогли дати відповідь. Більша частина респондентів (43%) вважає, що протягом найближчих 30 днів курс долара буде рости, 32% впевнені, що він буде коливатися на нинішньому рівні, лише 7% вірять у зниження курсу, а 19% відмовилися дати коментар із цього приводу.

Опитування проводили 21-24 серпня. У ньому взяли участь 1600 осіб від 18 років у 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram