ГоловнаСуспільствоПодії

ФСБ намагалася завербувати українських рибалок у Сумській області, - СБУ

Українських рибалок протягом трьох діб незаконно утримували на території РФ

ФСБ намагалася завербувати українських рибалок у Сумській області, - СБУ

Служба безпеки України повідомила про спробу співробітників Федеральної служби безпеки Росії завербувати трьох українців, які рибалили неподалік українсько-російського кордону в Сумській області.

Про це йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

За даними СБУ, троє жителів Сум повідомили в обласне управління відомства про те, що в серпні на території України поблизу кордону їх незаконно затримав наряд управління прикордонної служби ФСБ Росії в Курській області.

"Російські силовики проти волі громадян України перемістили їх через державний кордон та утримували на території Росії протягом трьох діб", - йдеться в повідомленні.

"Сумчани розповіли, що співробітники ФСБ намагались завербувати їх для негласного співробітництва на користь Росії. При цьому застосовувався психологічний тиск, фізичне насилля, лунали погрози, у тому числі щодо ув’язнення у разі відмови. Крім того, росіяни намагалися схилити громадян України до дачі завідомо неправдивих показів щодо незаконного перетину державного кордону з метою ухиляння від мобілізації до Збройних сил України", - повідомили у відомстві.

За даними СБУ, рибалки не погодилися на пропозицію представників ФСБ Росії, після цього їх передали українським прикордонникам.

Підтвердження або спростування цієї інформації з інших джерел - зокрема, від Державної прикордонної служби - поки немає. Російська сторона це повідомлення наразі не коментувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram