ГоловнаСвіт

У перестрілці на індо-пакистанському кордоні загинули 9 осіб

Пакистанська та індійська сторони звинувачують одна одну в розв'язуванні перестрілки.

У перестрілці на індо-пакистанському кордоні загинули 9 осіб
Индийский военный патруль на пакистано-индийской границе (архив)
Фото: EPA/UPG

Щонайменше дев`ять жителів загинули в результаті перестрілки на лінії контролю між Індією і Пакистаном в пакистанському районі Сіалкот.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела в прикордонних військах.

За даними видання, перестрілка почалася в п'ятницю рано-вранці поблизу населених пунктів Чарва, Харпал, Чапрар і Сучітгарх.

На пакистанській стороні в результаті перестрілки загинули шестеро мирних жителів, більш як 40 отримали поранення. На індійській стороні було вбито троє людей, 22 отримали поранення.

Постраждала також худоба, що належить жителям прикордонних сіл, зруйновано кілька будинків.

Пакистанська та індійська сторони звинувачують одна одну в розв'язуванні перестрілки.

Індія і Пакистан провели три повномасштабні війни з того часу, як вийшли з Британської Індії в 1947 році. Найбільш гостро стоїть питання про статус Кашміру, розділеного на пакистанську та індійську частини. Нью-Делі також звинувачує Ісламабад у спонсоруванні радикальних антиіндійські угруповань. Відносини між двома країнами загострилися в січні 2013 року, коли в спірному регіоні було вбито і обезголовлено індійського солдата.

Як зазначає агентство, тим часом у Нью-Делі індійські лідери відзначили річницю війни 1965 року - другої індо-пакистанського війни, яка завершилася угодою про припинення вогню і поверненням до лінії фронту, що існувала до початку конфлікту.

"Оскільки ми відзначаємо 50-річчя війни 1965 року, я вклоняюся всім хоробрим воїнам, які боролися за нашу батьківщину в цій війні", - написав у "Твіттері" прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram