ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Збиток найбільших банків Росії у першому півріччі становив понад $160 млн

За підсумками минулого року прибуток кредитних організацій Росії знизився на 40,7%

Збиток найбільших банків Росії у першому півріччі становив понад $160 млн
Центробанк РФ
Фото: EPA/UPG

З січня по липень 30 найбільших банків Росії отримали збиток у 10,8 млрд рублів ($160 млн). За аналогічний період минулого року кредитні організації показали прибуток у 422,6 млрд рублів.

Про це свідчать дані Центробанку РФ.

Водночас, 200 найбільших фінансових організацій закінчили сім місяців з прибутком у 12,9 млрд рублів, а вся банківська система - в 34,1 млрд.

Активи тридцятки найбільших банків станом на 1 серпня досягають 58,6 трлн рублів (всіх російських банків - 74,8).

Банки закінчили перше півріччя з прибутком у 51 млрд рублів. При цьому у деякі місяці були зафіксовані збитки (наприклад, у квітні - 20 млрд рублів).

13 травня перший віце-прем'єр уряду Ігор Шувалов заявив, що найближчим часом вітчизняний банківський сектор не побачить прибутку. Чиновник додав, що прибутковість почне рости на рубежі 2015-2016 років.

За підсумками минулого року прибуток кредитних організацій Росії знизилася на 40,7%. Вона становила 589 млрд рублів. Основною причиною цього стало збільшення банками резервів під можливі втрати.

У топ-30 російських банків входять Сбербанк, ВТБ, ВТБ 24, Альфа-банк, Банк Москви, Промсвязьбанк, Райффайзенбанк, "Открытие", "Русский стандарт", "Уралсиб" і низку інших фінансових організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram