ГоловнаСвіт

В Угорщині заарештовано 3 підозрюваних у причетності до смерті 70 мігрантів в Австрії

В Угорщині заарештовано 3 підозрюваних у причетності до смерті 70 мігрантів в Австрії
Архив
Фото: Макс Левин

Трьох людей заарештували в Угорщині за підозрою у причетності до загибелі понад 70 мігрантів, чиї тіла знайшли 27 серпня у покинутій вантажівці в Австрії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на австрійську газету Krone.

При цьому в міністерстві внутрішніх справ Австрії заявили, що не можуть підтвердити повідомлення Krone.

Разом з тим, представник поліції австрійській провінції Бургенланд заявив, що заарештовані - це "слід, який приведе нас до винних", таким чином давши зрозуміти, що підозрювані не є лідерами злочинного угруповання, яке займається перевезенням нелегалів.

Як повідомлялося раніше, австрійська поліція виявила вантажівку з десятками мертвих біженців. Число загиблих попередньо оцінювалося у 50 осіб. Згодом австрійські слідчі уточнили число загиблих мігрантів, тіла яких виявили у покинутій вантажівці на сході країни. За останніми даними, які подає Рейтер, в автомобілі знаходилося 71 тіло, у тому числі четверо дітей. Решта 59 загиблих - чоловіки, 8 - жінки.

Представники правоохоронних органів заявили, що у вантажівці знайдено один документ, який може вказати на національність загиблих, проте не стали вдаватися в подробиці.

Небувалий потік біженців спрямовується в Європу через нестабільність в Африці, на Близькому Сході і в Сирії. Основна їхня частина прибуває у Грецію та Італію. Щоб допомогти цим країнам, Єврокомісія склала план, згідно з яким біженці мають розподілятися по країнах ЄС пропорційно до їхнього населення, економіки, рівня життя та інших факторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram