ГоловнаСвіт

Колумбія і Венесуела відкликали послів через скандал з депортацією мігрантів

Мадуро заявив про намір урегулювати розбіжності з колумбійською владою.

Колумбія і Венесуела відкликали послів через скандал з депортацією мігрантів
Хуан Мануэль Сантос
Фото: EPA/UPG

Президенти Колумбії та Венесуели оголосила про відкликання послів для консультацій на тлі конфлікту з приводу закриття кордонів і депортації мігрантів.

Про це повідомляє Associated Press.

У телезверненні президент Колумбії Хуан Мануель Сантос заявив, що рішення відкликати посла ухвалено у відповідь на дії венесуельської влади проти колумбійських громадян і відмову офіційного Каракаса організувати візит колумбійського омбудсмена у прикордонний штат Тачира.

Через 3 години стало відомо про рішення президента Венесуели Ніколаса Мадуро також відкликати посла з Боготи. Водночас Каракас наголошує, що має намір урегулювати розбіжності з владою сусідньої країни.

Відносини між Венесуелою і Колумбією стали напруженими в середині серпня, коли венесуельська влада вирішила закрити кордон, через який раніше можна було пересуватися практично вільно в обох напрямках. Ніколас Мадуро пояснив рішення перестрілкою між контрабандистами і венесуельськими військовими, після чого понад дві тисячі колумбійців, які проживають у штаті Тачира, депортували на батьківщину. Зараз у Венесуелі економічна криза, і влада оголосила війну контрабанді товарів через кордон.

Це перший серйозний конфлікт між головами двох держав. Раніше венесуельський лідер звинувачував у змовах і спробах замаху на своє життя колишнього президента Колумбії Альваро Урібе і США, а тепер звинуватив у погіршенні відносин особисто Сантоса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram