ГоловнаСвіт

У Чечні застрелили заступника командира батальйону "кадировців" (оновлено)

Підозрюваного в убивстві затримали.

У Чечні застрелили заступника командира батальйону "кадировців" (оновлено)
Архив
Фото: news.vdv-s.ru

У столиці Чечні Грозному вбито заступника командира батальйону Внутрішніх військ "Північ".

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на джерело в силових структурах. Імені силовика не уточнюють.

"Рано-вранці в четвер у кімнаті гуртожитку батальйону "Північ" виявили тіла заступника командира батальйону "Північ" і його дружини з вогнепальними пораненнями", - сказав співрозмовник агентства. За його словами, на місці злочину знайшли пістолет Макарова і набої.

Оперативно-слідча група встановила підозрюваного, його затримали, додало джерело.

Порушено кримінальну справу за статтею "Вбивство".

"Интерфакс" зазначає, що Заур Дадаєв, звинувачений у вбивстві Бориса Нємцова в лютому 2015 року, раніше був заступником командира "Півночі".

Агентство пише, що командиром батальйону є полковник Алібек Делімханов, брат депутата Держдуми Адама Делімханова. Однак за даними "Кавказского узла", з травня 2015 року з'єднанням командує майор Рахман Абдулкадиров. Делімханова ж перевели на посаду заступника командира 46-ї окремої бригади оперативного призначення Внутрішніх військ.

Оновлено: До вбивства в Грозному заступника командира батальйону Внутрішніх військ "Північ" Муси Аюбова і його дружини може бути причетний його небіж-наркоторговець, повідомило агентство "Интерфакс" із посиланням на джерело в правоохоронних органах Чечні.

"Гарячим слідом затримано ймовірного вбивцю офіцера та його дружини Зулаї Умарової. Ним виявився племінник військовослужбовця Ідріс Аюбов", - повідомив співрозмовник агентства. За версією правоохоронних органів, небіж спершу застрелив дядька, а потім позбувся його дружини як зайвого свідка.

"Дядько неодноразово вимагав від племінника припинити злочинний бізнес, що і стало підґрунтям конфлікту", - зазначило джерело. За даними правоохоронних органів, Ідріс Аюбов стріляв у свого родича і його дружину вісім разів з пістолета Макарова.

Батальйон "Північ" імені Ахмата-Хаджі Кадирова створили в Чечні 2006 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram