ГоловнаСвіт

Австрійська поліція виявила вантажівку з десятками мертвих біженців

Меркель закликала Європу до швидкого вирішення проблеми імміграції.

Поліція виявила вантажівку з тілами біженців на сході Австрії. Число загиблих становить від 20 до 50 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на австрійську газету Krone.

Вантажівку припаркували на узбіччі шосе, що сполучає міста Парндорф і Нойзідль-ам-Зеє (федеральна земля Бургенланд).

Причиною смерті біженців, найімовірніше, стала нестача кисню.

Кореспондент британського Channel 4 New Ліндсі Хілс, яка приїхала на місце з іншими журналістами, написала у своєму твіттері про "страшний запах смерті".

Міністр внутрішніх справ країни Йоханна Мікл-Ляйтнер (Johanna Mikl-Leitner) підтвердила інформацію про подію, однак заявила, що не має точних даних про число загиблих.

Під час прес-конференції в Айзенштадті вона зазначила, що це чорний день для Австрії.

Біженці з країн Африки та Близького Сходу, потік яких у Європу посилився останніми місяцями, намагаються перетнути кордон з Австрією у вантажівках. Допомагають їм у цьому контрабандисти. Мікл-Ляйтнер наголосила, що "ті, хто, як і раніше, вважає, що ці контрабандисти - добрі люди, сильно помиляється".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що "вражена" цією трагедією, повідомляє Рейтер. "Це нагадує нам, що ми повинні швидко і в європейському дусі вирішувати проблеми імміграції - це означає, що в дусі солідарності - і знайти рішення".

Krone зазначає, що тільки вранці 27 серпня на територію Австрії прибули три вантажівки (звідки саме, не уточнено). В одній з них перебували 34 мігранти, зокрема до 10 малолітніх дітей. До того моменту, коли автомобіль прибув у місце призначення, всі вони також ледве не задихнулися.

Небувалий потік біженців іде в Європу через нестабільність в Африці, на Близькому Сході та в Сирії. Основна їхня частина прибуває в Грецію та Італію. Щоб допомогти цим країнам, Єврокомісія узгодила план, згідно з яким біженців слід розподіляти по країнах ЄС пропорційно їхньому населенню, економіці, рівню життя й іншим факторам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram