ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпін пообіцяв боротися з тибетським сепаратизмом

Китайська влада відкидає запропонований Далай-ламою "серединний шлях" для Тибету

Сі Цзіньпін пообіцяв боротися з тибетським сепаратизмом
Си Цзиньпин
Фото: finance.people.com.cn

Голова КНР Сі Цзіньпін пообіцяв, що Китай продовжить безперервну боротьбу з тибетським сепаратизмом.

Як повідомляє The South China Morning Post, відповідна заява прозвучала на дводенній конференції, присвяченій проблемі Тибету.

Під час обговорення Сі Цзіньпін закликав до пропаганди патріотизму серед тибетських ченців і більш ефективного управління монастирями, щоб "спонукати сумісні з соціалістичним суспільством інтерпретації релігійних текстів".

Робочий відділ Єдиного фронту, який проводив невдалі переговори з представниками Далай-лами, також підтвердив неприпустимість серединного шляху для китайського уряду. "Так званий "серединний шлях", по суті, являє собою політичну вимогу розколу країни", - прокоментували ініціативу співробітники робочого відділу.

Цього року виповнюється 65 років, відколи китайські війська зайняли Тибет і 50 років з моменту заснування Тибетського автономного району, що входить до складу КНР. Духовний лідер Тибету Далай-лама, живе у вигнанні в Індії, також у 2015 році відзначає свій 80-й день народження.

Сам Далай-лама заперечує, що він домагається незалежності Тибету, публічно підтверджуючи лише слова про вимогу повноцінної автономії - духовний лідер описує цю концепцію як "серединний шлях". У Пекіні Далай-ламу називають "вовком в овечій шкурі", який домагається застосування сили для отримання Тибетом незалежності.

За словами міжнародних активістів, Китай насаджує в регіоні однаковість культурних і релігійних поглядів. Пекін не згоден з цим, заявляючи про ліквідацію кріпацтва і активний розвиток регіону під своїм пануванням. Тибет залишається під посиленим контролем китайських силовиків. Доступ журналістів іноземних ЗМІ у регіон жорстко контролюється, і тому незалежна оцінка ситуації утруднена.

Єдиний фронт, або Патріотичний єдиний фронт китайського народу - політичне об'єднання, номінально є народним фронтом, очолюваним Комуністичною партією Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram