ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Туреччина і США домовилися разом боротися з "Ісламською державою"

Представники міністерств оборони США та Туреччини вирішать, коли і як проводити спільні операції проти ІД

Туреччина і США домовилися разом боротися з "Ісламською державою"
Архив
Фото: www.1news.az

Військові Туреччини і США досягли остаточної домовленості про спільні операції проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це пише Hurriyet.

"США і Туреччина підписали договір", - заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу на прес-конференції у вівторок.

Як зазначає видання, його слова помітно контрастують з минулими заявами США.

Так, лише за кілька годин до виступу Чавушоглу, представник Білого Дому Джош Ернест спростовував повідомлення про домовленість між американською і турецькою сторонами. На брифінгу в понеділок він підтвердив, що тривають переговори, але заявив, що поки країни не дійшли згоди.

Чавушоглу у свою чергу зазначив, що тепер представники міністерств оборони США та Туреччини вирішуватимуть, коли і в якій формі проводити спільні операції проти ІД.

США вже використали авіабазу Інчирлік, розташовану неподалік від кордону з Сирією, для завдання ударів по джихадистах. Що ж стосується Туреччини, то її операції відклали на прохання американської сторони, яка попросила додатковий час для координації дій.

У липні Туреччина санкціонувала використання своїх військових баз літаками міжнародної коаліції проти ІД після того, як майже рік не давала такої згоди через побоювання відповідних акцій з боку радикальних ісламістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram