ГоловнаСвіт

Лавров оголосив Путіна найпопулярнішим політиком у світі

Голова МЗС РФ заявив, що Путін завжди тримає слово і дотримується міжнародного права.

Лавров оголосив Путіна найпопулярнішим політиком у світі

Голова МЗС Росії Сергій Лавров оголосив Володимира Путіна прихильником міжнародного права.

З такою заявою він виступив на молодіжному форумі "Територія смислів на Клязьмі".

"Мені здається, що найпопулярнішим лідером у світі є президент Росії Володимир Путін. І це спирається не на якісь умовиводи, а на об'єктивні опитування думок, які проводять роками. Це можна бачити, коли спілкуєшся із зарубіжною аудиторією, яка не є номенклатурною аудиторією, а просто громадські організації. Головна причина такої популярності полягає в тій повазі, яку отримує незалежна політика. Причому незалежна не в сенсі капризів - як хочу, так і поверну. А незалежна з погляду поваги міжнародного права, з погляду неприйнятності подвійних стандартів і того, що треба завжди тримати своє слово. Ці якості властиві російському президентові", - заявив він.

Лавров заявив, що популярність Путіна не завжди виражається на дипломатичному рівні, який нібито заляканий Заходом.

"Не всі країни такі самодостатні, такі самостійні, що вони можуть вільно висловлювати свою думку публічно з тих гострих питань. Хтось - під дуже сильним тиском донорів, хтось  занадто сильно залежить від торгівлі. Але попри це, коли голосували резолюцію про кримські події, її ухвалила Генеральна асамблея ООН, але її було ухвалено голосами трохи більше від половини членів ООН. Інші або голосували проти, або утрималися, або взагалі не брали участі в голосуванні. Це показово, як ставляться у світі навіть під тим страшним тиском, який чинився з боку Заходу", - сказав Лавров.

Нагадаємо, що через Путіна Україна більше не вважає росіян братнім народом. Як заявив президент України Петро Порошенко, "немає в нас жодних братніх народів під час війни. Є єдиний український народ, який йде в Європу, і є російський народ, який перебуває в глибокій кризі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram