ГоловнаСвіт

США призупинили навчання з Південною Кореєю після погроз КНДР

Вашингтон відстежує ситуацію на Корейському півострові.

США призупинили навчання з Південною Кореєю після погроз КНДР

США призупинили щорічні військові навчання з Південною Кореєю біля кордонів КНДР у зв'язку із загостренням ситуації на Корейському півострові і погрозами з боку Пхеньяна.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на представників Міноборони США.

За словами співрозмовників агентства, Вашингтон відстежує ситуацію, але не робить ніяких кроків з військової підготовки. Чи поновляться навчання, в Пентагоні не уточнили.

Неназваний американський чиновник, однак, розповів агентству Рейтер, що перерву в навчаннях було заплановано заздалегідь. "Це заздалегідь запланована пауза", - сказало джерело, додавши, що призупинення таких довгих навчань - "загальноприйнята практика".

20 серпня військові Північної і Південної Кореї обмінялися артилерійським вогнем біля кордону. Спочатку стріляли з боку КНДР, снаряд приземлився за 60 кілометрів на північ від Сеула. Метою обстрілу КНДР був південнокорейський гучномовець, через який Сеул транслює сусідам критичні висловлювання на адресу північнокорейського режиму. Гучномовець пошкоджено не було. Південна Корея відкрила вогонь по місцю, звідки імовірно вівся обстріл.

Наступного дня північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав привести війська в повну бойову готовність для "рішучих бойових дій", якщо Південна Корея не припинить трансляцію пропаганди з гучномовців, які встановлені на кордоні між державами. Південнокорейська влада заявила, що трансляція триватиме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram