ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіянин доніс у поліцію, що його сусідка їсть польських гусей

Раніше російська влада запропонувала громадянам скаржитися на факти ввезення та продажу санкційних продуктів.

Росіянин доніс у поліцію, що його сусідка їсть польських гусей
Фото: Знайдено в Україні

Житель Владивостока звернувся в поліцію із заявою, що його сусіди вживають заборонену в Росії санкційну продукцію.

Про це повідомляє місцевий портал "Новости Владивосток".

Чоловік зазначив у заяві, що його сусідка їсть гусей, імпортованих, імовірно, з Польщі, тоді як сільськогосподарську продукцію з цієї країни заборонено до ввезення на територію РФ. Оскільки чоловік підтримує відповідну санкційну політику Росії, він вважав за потрібне повідомити про свої підозри.

Крім того, чоловік згадав, що інші його сусіди курять тютюн, чим, можливо, також порушують російське законодавство, тому що тютюн може виявитися ввезеним з території Голландії.

У свою чергу російський опозиційний політик Олексій Навальний опублікував в інтернеті фото рапорту, адресованого полковнику поліції, в якому житель Владивостока скаржиться на сусідів щодо вживання "польських гусей" і куріння "голландського тютюну".

Нагадаємо, в Росії за минулий тиждень було знищено 550 тонн санкційної продукції і 47 тонн контрабандної продукції тваринного походження, включаючи 576 кілограмів продукції, ввезеної в ручній поклажі та багажі.

"З метою захисту національних інтересів" в 2014 році в Росії було введено заборону на ввезення продовольчої продукції, що постачається зі США, країн Євросоюзу, України, Албанії, Австралії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Норвегії та Чорногорії. Урядом визначено перелік таких товарів. До нього увійшли ковбаси та інші м'ясні продукти, риба і морепродукти, фрукти, горіхи, овочі, заморожене і свіже м'ясо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram