ГоловнаСвіт

Війська КНДР на кордоні з Південною Кореєю приведено в повну боєготовність

У північнокорейській розвідці заявили, що громадяни КНДР зараз перебувають у стані "квазі-війни"

Війська КНДР на кордоні з Південною Кореєю приведено в повну боєготовність
Архив
Фото: EPA/UPG

КНДР привела всі свої війська на кордон із Південною Кореєю у повну бойову готовність.

Про це повідомив глава бюро розвідки північнокорейської армії Кім Ен Чхоль, інформує Associated Press.

За його словами, громадяни КНДР зараз перебувають у стані "квазі-війни".

Кім Ен Чхоль також переконливо просив дипломатів не вірити "безпідставним вигадкам" про те, що Північна Корея в четвер намагалася знищити динаміки з повідомленнями Південної Кореї за допомогою ракети.

Крім того, як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на північнокорейську газету "Нодон сінмун", Верховне командування Корейської народної армії закликало "жорстко покарати безрозсудну провокацію" південнокорейських військових у демілітаризованій зоні на Корейському півострові.

Як ідеться у заяві командування, опублікованій у газеті в п'ятницю, військові Південної Кореї "зробили ще одну серйозну провокацію щодо КНДР у центральному західному секторі фронту у четвер увечері".

Згідно із заявою, південнокорейські військові "пішли на нерозважливий крок, випустивши 36 снарядів у цивільних поліцейських Корейської народної армії під абсурдним приводом, що Корейська народна армія випустила один снаряд у напрямку півдня".

"Під час провокації з обстрілом жертв немає", - підкреслюється в документі.

Із заяви випливає, що 20 серпня у зв'язку з атакою відбулося екстрене розширене засідання Центральної військової комісії Трудової партії Кореї.

Напередодні КНДР запустила снаряди в район динаміків Південної Кореї, які поширюють пропагандистські повідомлення проти Пхеньяну. У відповідь південнокорейська сторона випустила кілька десятків 155-міліметрових снарядів.

Згодом стало відомо, що Південна Корея о 17:00 за місцевим часом отримала повідомлення від Північної, в якому КНДР пригрозила почати бойові дії через 48 годин, якщо динаміки не демонтують.

10 серпня Південна Корея вперше за 11 років відновила в районі демілітаризованої зони роботу гучномовців, через які ведеться пропагандистське мовлення. Цьому рішенню передував інцидент за участю двох південнокорейських військових, які отримали поранення, підірвавшись на міні, закладеній у демілітаризованій зоні. У Сеулі звинуватили Пхеньян в мінуванні демілітаризованої зони, у КНДР ці звинувачення відкинули.

Південна Корея пригрозила КНДР "жорстокою відплатою"

За даними південнокорейських ЗМІ, після відновлення роботи гучномовців Пхеньян минулого тижня пригрозив Сеулу "невибірковими ударами" по південнокорейській території, якщо Південна Корея не припинить мовлення через гучномовці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram