ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламську державу" запідозрили у намірі зробити ВІЛ-інфікованих бойовиків смертниками

Джихадисти, які дали позитивний результат на ВІЛ, перебувають у карантині

"Ісламську державу" запідозрили у намірі зробити ВІЛ-інфікованих бойовиків смертниками
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Лікарі в сирійському місті Ель-Маядін зафіксували 16 випадків зараження ВІЛ-інфекцією серед бойовиків терористичної організації "Ісламська держава".

Про це повідомляє ARA News.

Правозахисники, що працюють у цьому населеному пункті, вважають, що лідери угруповання мають намір зробити тих, у кого знайшли інфекцію, терористами-смертниками. Зараз бойовики, які дали позитивний результат на ВІЛ, перебувають у карантині.

"Більшість інфікованих є іноземцями, які вступили у статевий зв'язок з двома жінками з Марокко. Вони заразили бойовиків перед тим, як самі зрозуміли, що хворі", - сказав один із медиків. За його словами, жінки вже втекли до Туреччини, щоб їх не стратили екстремісти.

ARA News зазначає, що після того, як у терористів виявили ВІЛ, у їхніх лавах у східній провінції Дайрі-ез-Заур, де знаходиться Ель-Маядін, виникла паніка. Керівництво організації вирішило, що всі члени угруповання в цьому регіоні мусять здати аналізи, щоб не допустити поширення вірусу.

Кілька місяців тому, повідомляє агентство, випадки виявлення ВІЛ у бойовиків ІД відзначалися у місті Ель-Шаддаді (північно-східна провінція Ель-Хасака). Там боєць з Індонезії передав інфекцію своїй секс-рабині, яку потім продали іншим радикалам. До того, як з'ясувалося, що він хворий, бойовик як донор здавав кров у міській лікарні. У результаті в червні екстремісти стратили індонезійця і саудівського лікаря, який розкрив інформацію про поширення ВІЛ в Ель-Шаддаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram