ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Медведєв призначив нового очільника РЖД

Новий очільник РЖД почне виконувати свої обов'язки вже із завтрашнього дня.

Медведєв призначив нового очільника РЖД
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв призначив першого заступника міністра транспорту Олега Бєлозьорова керівником "Російських залізниць" (РЖД).

Про це Медведєв заявив на зустрічі з Бєлозьоровим, передають "Ведомости".

"Мною прийнято рішення призначити вас керівником акціонерного товариства "Російські залізниці" з одночасним звільненням з посади першого заступника міністра транспорту Російської Федерації", - сказав глава російського уряду.

Про те, що Бєлозьоров - єдиний кандидат, сьогодні розповіли "Ведомостям" два джерела в уряді.

"Вам треба відразу ж приступати до виконання обов'язків. Завтра всі прийоми-передачі обов`язків будуть виконані. Я думаю, що віце-прем'єр Аркадій Дворкович, як голова ради директорів компанії РЖД, вас представить", - додав Медведєв.

45-річний Бєлозьоров - випускник Санкт-Петербурзького університету економіки і фінансів 1992 р. З 1998 по 2000 р. працював заступником комерційного директора "Лененерго",з 2000 по 2002 р. - начальник фінансово-економічного відділу Апарату повноважного представника президента. В 2001 - 2002 р. - заступник директора з управління корпоративним майном петербурзького "ЛОМО", потім, до 2004 р. - гендиректор ВАТ "Російська паливна компанія". У 2004 р. став заступником керівника Федерального дорожнього агентства, а з листопада - керівником. З 2009 р. обіймає посаду першого заступника міністра транспорту.

Раніше в серпні стало відомо про те, що попередній очільник РЖД Володимир Якунін планує стати членом Ради Федерації від Калінінградської області. У 2014 році уряд на три роки подовжив повноваження Якуніна, який очолює РЖД з 2005 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram