ГоловнаСвіт

Путін заявив, що анексованому Криму загрожують диверсанти

Президент РФ підкреслив, що про необхідність ведення підривної діяльності на півострові відкрито говорять "у деяких столицях"

Путін заявив, що анексованому Криму загрожують диверсанти
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що зовнішні сили і раніше намагаються дестабілізувати ситуацію в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє РИА Новости.

За словами російського лідера, який виступив на нараді щодо забезпечення безпеки на півострові, зовнішні сили готують кадри для здійснення диверсій та іншої підривної роботи.

"Очевидно, що зберігається загроза з боку зовнішніх сил тим чи іншим чином дестабілізувати ситуацію на півострові: можливо, розіграти націоналістичну карту або, скориставшись тими чи іншими помилками, прорахунками, неефективними діями влади, направити справедливу стурбованість громадян у деструктивне русло", - зазначив президент.

Путін підкреслив, що про необхідність ведення підривної діяльності відкрито говорять "у деяких столицях". "Формуються відповідні структури, вербуються і готуються кадри для здійснення диверсій, актів саботажу для ведення радикальної пропаганди", - додав він, не уточнивши, про які саме столиці йде мова.

У зв'язку з цим російський лідер підкреслив, що федеральна і місцева влада повинні оперативно реагувати на спроби розгойдати ситуацію в Криму. Він закликав не нагнітати ситуацію і не перебільшувати наявну загрозу.

Крим анексувала Росія у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії введено санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте згодом заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram